fbpx

Veelgestelde vragen

Inschrijven en aanmelden

Niet vullen!!

Niet vullen

Waarom zou ik me aanmelden voor Happy Panel?

Daar kunnen we een hele pagina mee vullen, maar we houden het kort. In de eerste plaats is meedoen met onderzoek heel erg leuk. Je mag je mening geven, je ervaring delen. Daardoor kunnen bedrijven de apps en sites die jij zelf gebruikt beter maken. Daarnaast zie je soms nieuwe producten van grote merken voordat ze op de markt zijn. Last but not least: je verdient er een leuk bedrag mee; tussen de 20 en 100 euro.

Hoe kan ik me aanmelden voor onderzoeken?

Heel simpel: schrijf je in. Dan krijg je vanzelf uitnodigingen voor onderzoeken die bij je passen. Die uitnodigingen ontvang je per mail. We vragen je in die mail om eerst een korte enquête in te vullen. Op basis van die enquête checken wij of je binnen de doelgroep valt. Als dit het geval is, nemen we zo snel mogelijk telefonisch contact met je op om het interview in te plannen.

Je kan ook via Facebook, Instagram of LinkedIn onze lopende onderzoeken in de gaten houden en je proactief inschrijven.

Hoe vaak krijg ik een uitnodiging om mee te doen met onderzoek?

Zodra we een onderzoek hebben waarvoor we mensen zoeken zoals jij, krijg je vanzelf een mailtje van ons. Geen zorgen: we zullen je niet overspoelen met mails. Je kunt een paar e-mails per jaar verwachten.

Ik meld me regelmatig aan om mee te doen met onderzoeken. Waarom word ik niet uitgenodigd?

Dit kan verschillende redenen hebben. Je viel misschien net buiten de doelgroep of de opgegeven tijden paste niet in de planning. Het is door het hoge aantal aanmeldingen dat wij krijgen helaas niet mogelijk om iedereen die niet in aanmerking komt af te bellen.

Ik wil graag vaker meedoen met onderzoeken, kan dat?

Ja, door meer gegevens in te vullen maak je meer kans om uitgenodigd te worden. Verder kun je je proactief inschrijven voor onze onderzoeken via Facebook, Instagram of LinkedIn.

Ik wil uit het panel. Hoe kan ik mezelf uitschrijven?

Als je je uit wilt schrijven, kan dat heel makkelijk. Je hoeft alleen maar een mail te sturen naar hello@happypanel.nl met daarin je voor- en achternaam. Wij zorgen er dan voor dat al je gegevens verwijderd worden.

Meedoen

Niet vullen!!

Niet vullen

Wat voor soort onderzoeken doet Happy Panel?

We faciliteren allerlei soorten onderzoek. Van groepsinterviews, tot UX tests en één-op-één diepte-interviews.

In gewone mensentaal: we doen interviews. Meestal één-op-één. Maar soms ook in een groep. Je zit samen met een onderzoeker. Je gaat door een site of app heen. En je vertelt hoe je het ervaart, wat goed gaat en wat beter kan. Soms doen we het interview in ons lab in Amsterdam, soms doen we het online en check je in vanuit je luie stoel.

Waar gaan de onderzoeken over?

Het onderwerp van het interview is meestal een website of app. De AH of NS app bijvoorbeeld. Een tof idee van een nieuwe start-up. Of de webshop van Tommy Hilfiger. Het kan alles zijn. Wat het ook is: wij zorgen ervoor dat het bij je past.

Moet ik iets voorbereiden voor het onderzoek?

Bij de meeste onderzoeken hoef je niks voor te bereiden. Heel soms vragen je vooraf een aantal opdrachten te doen. Hier staat uiteraard ook een hogere vergoeding tegenover.

Wat zijn mijn verantwoordelijkheden als respondent?

We verwachten allereerst dat je het onderzoek serieus neemt. Dat betekent dat je je afspraken nakomt en dat je op tijd in ons lab bent of thuis klaarzit voor het interview (uiterlijk 10 minuten van te voren). Kun je onverhoopt toch niet meedoen met het onderzoek? Dan zeg je uiterlijk 24 uur van te voren af. Verder verwachten dat je er goed voor gaat zitten en je best doet tijdens het interview. Je krijgt een aantal taken en die voer je serieus en eerlijk uit. Niet zo ingewikkeld dus.

Hoe vaak kan ik meedoen aan onderzoek?

Maximaal één keer per kwartaal. Zo zorgen we ervoor dat iedereen in ons panel een eerlijke kans krijgt om een keer mee te doen. Soms maken we een uitzondering op deze regel – als we last-minute nog deelnemers zoeken bijvoorbeeld.

Ik heb me opgegeven voor een onderzoek, wanneer hoor ik of ik mee kan doen?

Nadat we genoeg aanmeldingen hebben ontvangen, maken we een planning. Dat doen we meestal één week voor het onderzoek. Als je uitgekozen bent om deel te nemen aan het onderzoek, nemen we telefonisch contact op om alles verder met je af te stemmen. Als je niet uitgekozen bent, ontvang je een mail van ons.

Ik heb al bevestigd dat ik meedoe, maar ik kan niet meer komen. Wat moet ik doen?

Geen zorgen. Dat kan gebeuren. Geef dit wel zo snel mogelijk en het liefst telefonisch aan ons door, dan kunnen wij nog een vervanger zoeken.

Welke tools gebruikt Happy Panel voor de online onderzoeken?

Online onderzoeken worden via jouw PC of laptop afgenomen en soms via jouw smartphone. Het ligt eraan wat de onderzoeker wil gaan testen. Het kan dus zijn dat jij een app op jouw telefoon moet downloaden. Voor de online onderzoeken maken wij gebruik van Whereby (PC/laptop), Lookback (smartphone) of Userzoom (smartphone). 

Vergoeding

Niet vullen!!

Niet vullen

Hoeveel geld kan ik verdienen door mee te doen?

Tussen de 20 en 100 euro. De hoogte van het bedrag hangt af van het type onderzoek en hoe lang het duurt. Voor een interview van een half uur krijg je bijvoorbeeld een kleinere vergoeding dan voor een interview van een uur.

Wanneer wordt mijn vergoeding overgemaakt?

Zo snel mogelijk. Het staat uiterlijk binnen twee weken op je rekening. Voor sommige onderzoeken ontvang je geen geld, maar een VVV bon – als dat zo is, hoor je dat vooraf. De VVV bon krijg je direct mee of toegestuurd na het interview.

Als het onderzoek in jullie lab is, ontvang ik dan reiskostenvergoeding?

Yes, die ontvang je. Kom je met het ov? Dan vergoeden we je kosten volledig. Kom je met de auto? Dan krijg je 15 cent per kilometer. Je parkeerkosten krijg je ook terug. We maken het tegelijk met je vergoeding voor het interview over.

Moet ik belasting betalen over mijn vergoeding?

Dat hangt er vanaf. Het geld dat je ontvangt voor je deelname aan het onderzoek wordt gezien als een onkostenvergoeding. Zolang je minder dan €200 per jaar aan onkostenbeloningen ontvangt, hoef je daar geen belasting over te betalen. Je bent zelf verantwoordelijk om iedere vergoeding die je ontvangt op te geven bij de Belastingdienst.

Privacy

Niet vullen!!

Niet vullen

Waarom willen jullie zo veel over mij weten?

Als we meer over je weten kunnen we gerichter zoeken. Als we bijvoorbeeld een onderzoek hebben over een autoverzekering en we weten dat jij een auto hebt, dan is de kans groter dat we je uitnodigen voor het onderzoek. Daarom vragen we soms hele specifieke dingen.

Hoe wordt mijn privacy gewaarborgd?

We zorgen ervoor dat je gegevens veilig zijn. Hoe precies? Dat lees je in ons privacy statement. Wil je uit ons panel en wil je dat we je gegevens verwijderen? Stuur dan een mail naar hello@happypanel.nl, dan regelen we dat meteen voor je.

Wat gebeurt er met de onderzoeksgegevens?

De interviews worden geanalyseerd door onderzoekers. Ze bekijken wat je zegt en doet en vertalen dat naar inzichten. Op basis van die inzichten kan het betreffende bedrijf haar website of app verbeteren. Zodat het fijner werkt en nog beter aansluit op de wensen en behoeften van hun klanten – van jou. En geen zorgen: alle inzichten zijn volledig anoniem, dus wat je zegt valt nooit te herleiden naar jou.